Savennières Château Du Breuil Bio 2019
Cépage: 100 % chenin.
Sol: Δεσπόζουσα άμμος από ανέμους πάνω σε αλλοίωση σχιστόλιθου. Αλλοίωση πράσινου και ωχρού σχιστόλιθου σε υπόστρωμα αλλοίωσης βραχοσχιστόλιθου.
Σκληρή ρυολίθου.
Τύπος κλαδέματος: Κλάδεμα σε Guyot Poussard κοντό.
Εργασία: Προσεκτικό εβοργέισμα, χειροκίνητη αφαίρεση των ενδιάμεσων βλαστών.
Ο αμπελώνας καλλιεργείται βιολογικά. Οι εργασίες συντήρησης του εδάφους γίνονται με ακρίβεια με τον μεγαλύτερο σεβασμό στη μικροβιακή ζωή. Η φυτοπροστασία βασίζεται σε λεπτομερή παρατήρηση του φυτού και σε μεγάλη αντίδραση.
Συγκομιδή: Χειροκίνητη συγκομιδή σε κιβώτια των 20 κιλών με αερισμό. Τα σταφύλια επιλέγονται αυστηρά στο αμπέλι, σε χρυσό στάδιο, και είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε σήψη.
Οινοποίηση και παλαίωση: Διαχωριστική πνευματική πίεση. Οι τελευταίες πιέσεις απορρίπτονται. Οι ζυμώσεις: αλκοολική και μαλακτική πραγματοποιούνται σε βαρέλια των 228l.
Cépage: 100 % chenin
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10 °C
Κάβα κρασιού για 48 μπουκάλια, εξοπλισμένη με 4 ξύλινες ράφια. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από + 5°C έως + 22°C.
Αυτή η κάβα κρασιού διαθέτει τζάμι με φίλτρο UV που προστατεύει τα μπουκάλια κρασιού σας από τις υπεριώδεις ακτίνες.
Η κάβα κρασιού 48 μπουκαλιών είναι εξοπλισμένη με έξυπνο θερμοστάτη με οθόνη LED. Ρυθμίζεται από + 5°C έως + 22 °C. Η ψύξη είναι αεριζόμενη για ομοιόμορφη θερμοκρασία.
Η επαγγελματική κάβα είναι ιδανική τόσο για επαγγελματίες όσο και για ιδιώτες.
Περιγραφή:
- Κλειδαριά ως στάνταρ
- Έξυπνος θερμοστάτης με οθόνη LED
- Χαμηλές δονήσεις
- Αυτόματη απόψυξη
- Φίλτρο ενεργού άνθρακα χωρίς οσμή
- Τζάμι με φίλτρο UV
- R600a - Ψύξη με συμπιεστή
- 220-240V -50/60Hz
Θερμοκρασία: + 5°C έως + 22°C
Cépage : 60 % chenin, 40 % chardonnay.
Sol : Schistes gréseux verts με περάσματα πορφυρού στο υπέδαφος σχιστογρανίτη.
Taille : Taille en Guyot Poussard.
Travail : Ebourgeonnage soigné, effeuillage mécanique.
Ο αμπελώνας καλλιεργείται με βιολογικές μεθόδους. Οι εργασίες συντήρησης του εδάφους πραγματοποιούνται με ακρίβεια, με τον μεγαλύτερο σεβασμό στη μικροβιακή ζωή. Η φυτοπροστασία βασίζεται σε λεπτομερή παρατήρηση της βλάστησης και σε μεγάλη ανταπόκριση.
Vendange : Χειρονακτική συγκομιδή σε κιβώτια των 20 κιλών με αερισμό. Τα σταφύλια επιλέγονται αυστηρά στον αμπελώνα, στην αρχή του χρυσού σταδίου, και είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε σήψη.
Vinification et élevage : Πνευματική πίεση σε τμήματα. Μόνο οι καρδιές των κρασιών διατηρούνται. Οι ανατροπές και οι κοπές απορρίπτονται. Αλκοολική και μαλακτική ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10 °C
Côteaux de Saumur λευκό AOC Moelleux 2015
Ποικιλία σταφυλιού: Chenin
Κρασί που παρασκευάστηκε, ωρίμασε και εμφιαλώθηκε στο Domaine du Moulin de l’Horizon
Ποικιλία σταφυλιού: Chenin
CEPAGES: Sauvignon 80% Chardonnay 20%
Μέθοδος οινοποίησης: Διατήρηση σε χαμηλή θερμοκρασία για να ενισχυθεί η έκφραση των αρωμάτων του σταφυλιού. Ωρίμανση σε δεξαμενές για 6 μήνες πάνω σε λεπτά οινολάσπες.
ΟΨΗ: ανοιχτό κίτρινο, διαυγές με λαμπερούς πράσινους τόνους.
ΜΥΤΗ: ένταση εσπεριδοειδών με αρώματα ανθών ακακίας.
ΓΕΥΣΗ: Καθαρή επίθεση, μαλακή μέση γεύσης, όπου αναγνωρίζουμε το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι, η επίγευση είναι φυτική, συνολικά δίνει ένα ξηρό λευκό κρασί.
Συμβουλές γευσιγνωσίας: Σερβίρεται δροσερό στους 10°C. Συνοδεύει θαλασσινά, ψάρια αλλά και τυριά κατσικίσια όπως το Valençay.
Για καλή συντήρηση, οι φιάλες πρέπει να είναι ξαπλωμένες σε δροσερό και σκοτεινό χώρο για διάστημα 3 ετών ανάλογα με τις χρονιές.
ΥΠΟΓΕΙΟ: Ασβεστόλιθος
Επιφάνεια: 4 εκτάρια
Ποικιλία: 100% Chenin blanc
Τερέν: Ο αμπελώνας μας βρίσκεται στα όρια μεταξύ θαλάσσιας και ηπειρωτικής επιρροής. Πολλές γεωλογικές ανωμαλίες έχουν διαμορφώσει το ασβεστόλιθο του Τουρονίου (Tuffeau) ηλικίας 90 εκατομμυρίων ετών και έχουν προσδώσει στο τερέν του Vouvray όλη του την πρωτοτυπία.
Οινοποίηση: Παρακολούθηση της ωρίμανσης και εφαρμογή σχεδίου συγκομιδής, μηχανική συγκομιδή ακολουθούμενη από την πίεση σε πνευματικό πιεστήριο για χαμηλή πίεση. Απολάσπωση - Καθημερινή παρακολούθηση της ζύμωσης - Έλεγχος θερμοκρασιών στους 16° C - Μεταγγίσεις - Φιλτράρισμα. Εμφιάλωση και ανάπτυξη αφρού στις σπηλιές μας με ελάχιστη παλαίωση 12 μηνών. Πίεση: 5 έως 6 bars.
Σημειώσεις γευσιγνωσίας: Ένα ελκυστικό άρωμα ελαφρώς αμυλούχο, μια φρέσκια και αρωματική επίθεση στο στόμα. Μια λεπτή και κομψή φυσαλίδα.
Συνοδεία: Το Vouvray θα συνοδεύσει τις γιορτινές σας στιγμές ως απεριτίφ, αλλά και τα γεύματά σας με ψάρι ή λευκό κρέας για το Brut και με επιδόρπια.
Viognier blanc Le secret des amants cuvée " La Rencontre" VDF
LE SECRET DES AMANTS
Cuvée « La rencontre »
Sol
Είναι η συνάντηση δύο terroirs, ένας λεπτός γάμος viognier που προέρχεται από την περιοχή του Hérault και της Haute vallée de l’Aude, καλλιεργημένος σε πλαγιές μεταξύ 150 και 200 μ. υψόμετρο. Οι έδαφος είναι ασβεστολιθικά και πλούσια σε βότσαλα.
Elaboration
Η συγκομιδή είναι πρώιμη. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox με έλεγχο θερμοκρασιών (15° έως 18°C). Η ωρίμανση διαρκεί αρκετούς μήνες σε δεξαμενές πάνω σε λεπτά οινολάσπης. Δεν υπάρχει μαλακτική ζύμωση για να διατηρηθεί μια καλή φρεσκάδα.
Dégustation
Με χρώμα χρυσό ανοιχτό, το Viognier μας είναι πλούσιο και πολύ αρωματικό. Η μύτη προτείνει βερίκοκο και ροδάκινο αμπελιού. Μια φρέσκια, ηδονική και γευστική είσοδος, η ζωντάνια του οδηγεί σε μια τελική γεύση από λευκά λουλούδια και λεβάντα. Μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ πλούτου και οξύτητας.
Ο Καλίς Κότες ντ' Ρον Μπλαν του Domaine des Élixirs είναι ένα λευκό κρασί από την περιοχή Κότες ντ' Ρον.
Αυτό το κρασί είναι ένα μείγμα από 2 ποικιλίες, που είναι η Μαρσάν και η Βιόνιε.
Στο στόμα, αυτό το λευκό κρασί είναι ισχυρό με όμορφη φρεσκάδα.
Αυτό το κρασί συνδυάζεται γενικά καλά με χοιρινό, πουλερικά ή με...
Τερεουάρ: Αργιλώδες έδαφος με χαλίκι πάνω σε σχιστόλιθο
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση
Η οινοποίηση πραγματοποιείται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο. Το κρασί παραμένει σε λωρίδες για τουλάχιστον 9 μήνες πριν από την απομάκρυνση των ιζημάτων.
Γευσιγνωσία μεταξύ 6 και 8°C
Μάτι: Απαλό κίτρινο
Μύτη: Λευκοί καρποί, μελισσόχορτο
Στόμα: Λεπτές φυσαλίδες. Ζωντανή σχεδόν νευρική επίθεση. Κομψό στόμα.
Δυνατότητα παλαίωσης: Να καταναλωθεί εντός 3 ετών
Ισορροπία: Ξηρό
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ιδανικό ως απεριτίφ, σε κοκτέιλ και με επιδόρπια.
Παγωμένος βελουτέ με σμέουρα.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
ΠΑΟΥΛΙΝ ΛΑΠΙΕΡ ΒΙΝΓΚΕΡΟΝΝ ΑΡΤΙΖΑΝ
Μετά από μια πρώτη ζωή στο Παρίσι και στην Νοτιοανατολική Ασία, η Παουλίνα Λαπιέρ γίνεται οινολόγος και αποφασίζει να αναλάβει την οικογενειακή περιουσία που βρίσκεται στο πολύ δυναμικό χωριό Ριόν.
ΣΥΝΘΕΣΗ
60% Σέμιγιόν, 40% Σοβινιόν Μπλαν
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αλκοολική ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία σε δεξαμενές inox και ωρίμανση με οινολάσπες για τέσσερις μήνες.
ΧΡΩΜΑ
Απαλό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες
ΤΥΠΟΣ
Φρέσκο και φρουτώδες με ωραία διάρκεια
ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑ
Νότες εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ και λεμόνι στη μύτη. Πολύ λιπαρό και πλούσιο στο στόμα.
ΑΛΚΟΟΛ
Sauvignon Blanc IGP μυστικό των εραστών cuvée "Το Ραντεβού"
TERROIR :
Συντίθεται από πέντε terroirs που έχουν επιλεγεί αυστηρά, το Sauvignon blanc αντλεί τη φρεσκάδα και τη μεταλλικότητά του από τη Λεκάνη του Thau, από την Λιμνοθάλασσα της Marseillette, από την υψηλή κοιλάδα του Aude, κοντά στο Limoux, και από την Δυτική Aude. Σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές, η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ έντονη μεταξύ των πολύ ζεστών ημερών και των πολύ δροσερών νυχτών, επιτρέποντας την ανάπτυξη των επιθυμητών αρωμάτων εσπεριδοειδών. Οι πλαγιές του Orb, βόρεια του Béziers, προσφέρουν στρογγυλάδα στο κρασί.
ELABORATION :
Τα σταφύλια συγκομίζονται πολύ νωρίς το πρωί, ακόμη και στα τέλη της νύχτας. Μεταφέρονται γρήγορα στο οινοποιείο για να πιεστούν. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται γρήγορα.
Αλκοολικός βαθμός: 12,5%
Υπολείμματα σακχάρων: 1,0 (g/l)
Οξύτητα: 6,18
Συνολικό SO2: 124 (mg/l)
Τερουάρ: Αργιλώδες έδαφος με χαλίκι πάνω σε σχιστόλιθο
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση
Η αλκοολική ζύμωση και η ωρίμανση πραγματοποιούνται σε βαρέλια για ένα χρόνο.
Γευσιγνωσία μεταξύ 10 και 12°C
Μάτι: Κίτρινο
Μύτη: Φρουτώδης, μαρμελάδα, βερίκοκα
Στόμα: Αρώματα κίτρινων φρούτων και νότες από γλυκά φρούτα
Δυνατότητα παλαίωσης: 5 χρόνια
Ισορροπία: Ξηρό
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ψάρια σε σάλτσα,
καρδιές αγκινάρας, λευκά κρέατα και τυριά με μαλακή ζύμη.
Λαβράκι αμερικανικά, αστακός με κρέμα και κοτόπουλο με λευκή σάλτσα.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Ένα ξηρό λευκό 100% Sauvignon, 100% αισθήσεις και 100% απολαύσεις, αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να περιγράψει αυτό το κρασί μονοποικιλιακής παραγωγής. Με αυτές τις 10 ώρες εκχύλισης, αυτό το κρασί είναι μια έκρηξη αρωμάτων τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα, όπου ο όμορφος όγκος του δεν έχει αντίπαλο παρά τη φρεσκάδα του και τις ξινές νότες του στο φινάλε.
Στο απεριτίφ είναι αρκετό από μόνο του, αλλά είναι ο ιδανικός σύντροφος για θαλασσινά, στρείδια και ψητά ψάρια. Μια καθαρή ευτυχία για να μοιραστείτε.
Ηλικία του αμπελιού: 35 έως 65 ετών
Δύναμη: 4500 φυτά ανά εκτάριο
Απόδοση: 30 εκατόλιτρα ανά εκτάριο
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Εδάφος: Αργιλώδες και χαλικώδες έδαφος πάνω σε σχιστόλιθους
Θέση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση:
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτο δοχείο με έλεγχο των θερμοκρασιών.
Υπολείμματα σακχάρων: περίπου 90 γρ/λίτρο
Βαθμός: 12,5 % σε όγκο
Βαθμός: 12,5 % σε όγκο
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Vin de Pays Crac Boum Bu domaine Saint Germain
Χρώμα: Λευκό
Ποικιλία: Chardonnay, Mondeuse Blanche και Jacquere.
Επιφάνεια: 1,50 εκτάριο
Απόδοση 2018: 55,50 hl/ha
Καλλιέργεια: Βιολογική - Πιστοποιημένη AB από την ECOCERT France sas.
Terroir και Έδαφος: Όλες οι εκτάσεις μας βρίσκονται σε αργιλώδες-ασβεστολιθικό έδαφος της κοινότητας Saint-Pierre d’Albigny, η οποία βρίσκεται πάνω σε κώνο αποθέσεων.
Συγκομιδή: Χειρονακτική.
Οινοποίηση: Ήπια πνευματική πίεση. FA και FML. Χωρίς θείο κατά την οινοποίηση.
Ωρίμανση: Δεξαμενή.
Εμφιάλωση: Στο κτήμα.
Όγκος: 75 cl
Αλκοόλ: 12°
Γευσιγνωσία: Έντονο χρυσό χρώμα! Άρωμα από πυριτόλιθο, ακακία, γλυκά εσπεριδοειδή και ραβέντι, ρίζα ίριδας και πράσινο τσάι! Γεύση πικάντικη και μελιού αλλά και μεταλλική.
Όγκος: 75 cl
Αλκοόλ: 12°
Οινοποίηση: Ήπια πνευματική πίεση και κρυφή απομάκρυνση των ιζημάτων. Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση μεταξύ 16 και 17 °C.
Ανάπτυξη: Δεξαμενή.
Εμφιάλωση: Στο κτήμα.
Όγκος: 75 cl
Γευσιγνωσία: Ο Sauvignon blanc αποκτά αρώματα πιο εσπεριδοειδών και ακόμη και φρούτων του πάθους. Ο όγκος και η πληρότητα που παρουσιάζει στο στόμα είναι επίσης πολύ ελκυστικά.
Φύλαξη: 1 έως 2 χρόνια.
Συνοδεία φαγητού & κρασιού: Ιδανικό ως απεριτίφ με κοχύλια Saint Jacques
Όγκος: 75 cl
Χρώμα: Λευκό
COTEAUX DU LAYON "Les Plantes" 2018
Vignoble:
Cépage: Chenin
Age de la vigne: πάνω από 65 χρόνια
Densité: 4500 πόδια ανά εκτάριο
Rendement: 30 εκτάρια ανά εκτάριο
Taille: Guyot double Altitude: 100 έως 120 μ
Terroir: Αργιλώδες και χαλικώδες έδαφος πάνω σε σχιστόλιθους
Situation: Υψηλός Λαγιόν
Vinification:
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox με έλεγχο θερμοκρασιών.
Sucres résiduels: 90 γρ/λίτρο περίπου
Degré: 12.5% του όγκου
Dégustation
Μεταξύ 10 και 12 °C
Potentiel de garde: από 5 έως 10 χρόνια
Équilibre: γλυκό
Accords mets et vin: Στο απεριτίφ, ως επιδόρπιο με κέικ, τάρτες...
Notes de pêche et d’agrumes
Degré: 12.5% του όγκου
Τερεουάρ: Αργιλώδες και χαλικώδες έδαφος πάνω σε σχιστόλιθο
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές inox με έλεγχο θερμοκρασιών. Ωρίμανση πάνω σε οινολάσπες για 4 μήνες.
Γευσιγνωσία μεταξύ 10 και 12°C
Μάτι: Λευκό
Μύτη: Λουλουδάτη και μεταλλική
Στόμα: Αρώματα λευκών λουλουδιών
Ισορροπία: Ξηρό
Δυνατότητα παλαίωσης: 2 χρόνια
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ψάρια σε ζωμό και τυριά.
Λευκά ψάρια σε ζωμό, λαβράκι σε ζωμό, κουλομιέ και μπρι.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Τερεουάρ: Αργιλώδες έδαφος με βότσαλα σε σχιστόλιθους
Κατάσταση: Υψηλό λαγόνι
Οινοποίηση
Η οινοποίηση πραγματοποιείται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο. Η ζύμωση στη φιάλη γίνεται με τα φυσικά σάκχαρα του σταφυλιού.
Γευσιγνωσία μεταξύ 6 και 8°C
Μάτι: Απαλό κίτρινο
Μύτη: Κίτρινα φρούτα
Στόμα: Λεπτές και πολύπλοκες αρωματικές νότες που παραπέμπουν σε ώριμο ροδάκινο και βερύκοκο. Ζωντανή σχεδόν νευρική επίθεση. Πλούσιο και στρογγυλό στόμα.
Ισορροπία: Ξηρό
Δυνατότητα παλαίωσης: Να καταναλωθεί εντός 3 ετών
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ιδανικό ως απεριτίφ, σε κοκτέιλ και με επιδόρπια.
Κέικ του καλοκαιριού με αμύγδαλα, βερύκοκα, ροδάκινα και σμέουρα
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Τερεουάρ: Αργιλώδες έδαφος με χαλίκι πάνω σε σχιστόλιθο
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Οινοποίηση
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτο δοχείο με έλεγχο θερμοκρασίας. Ωρίμανση πάνω σε οινολάσπες για 4 μήνες.
Γευσιγνωσία μεταξύ 6 και 8°C
Μάτι: Κίτρινο, ανοιχτό πράσινο
Μύτη: Λευκοί καρποί και εσπεριδοειδή, νότες μέντας
Στόμα: Φρέσκο και φρουτώδες με νότες εσπεριδοειδών και λουλουδιών
Δυνατότητα παλαίωσης: Να καταναλωθεί εντός 2 ετών
Ισορροπία: Ξηρό
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Ιδανικό για θαλασσινά, ψάρια στη σχάρα και τυριά κατσικίσια.
Δορυά σε πακέτο στη σχάρα, σκουμπρί με θαλασσινά και σαλάτες θαλασσινών.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
Τερέν: Αργυρός και χαλικώδης έδαφος σε σχιστόλιθους
Κατάσταση: Υψηλός λαιμός
Ο σταφύλι συλλέγεται χειροκίνητα με διαδοχικές επιλογές.
Οινοποίηση
Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε βαρέλια και η ωρίμανση διαρκεί 18 μήνες σε βαρέλια.
Υπολείμματα ζάχαρης: 210 g/λίτρο
Βαθμός: 12.5
Γευσιγνωσία μεταξύ 10 και 12°C
Μύτη: Κίτρινο
Μύτη: Νότες από κυδώνια
Στόμα: Γλυκά φρούτα, κυδώνια με πλούσια επίγευση
Δυνατότητα παλαίωσης: 20 χρόνια
Ισορροπία: Γλυκό
Συνοδεία φαγητού και κρασιού: Θα συνοδεύσει τέλεια τα φουά γκρα, θα σερβιριστεί με μπλε τυριά και σοκολατένια επιδόρπια. Μπορεί να σερβιριστεί μόνο του ως χωνευτικό.
Βαζάκια με αχλάδια και φουά γκρα, αμυγδαλωτό φουά γκρα και μους σοκολάτας.
Κλάδεμα: Διπλό Γκιό
Υψόμετρο: 100 έως 120 μ
IGP chardonnay cuvée O'Vent domaine du moulin de l'Horizon
Χρώμα: Λευκό
Ποικιλία: 100% Chardonnay
Οινοποίηση: Ήπια πνευματική πίεση και ψυχρή απολάσπωση. Ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση μεταξύ 16 και 17 °C.
Ωρίμανση: Δεξαμενή.
Εμφιάλωση: Στο κτήμα.
Όγκος: 75 cl
Γευσιγνωσία: Ένα φρέσκο και ελαφρύ Chardonnay με όμορφη μεταλλικότητα, ένα πολύ αναζωογονητικό κρασί.
Φύλαξη: 1 έως 2 χρόνια.
Συνοδεία φαγητού & κρασιού: Ιδανικό για απεριτίφ με κοχύλια Saint Jacques
Όγκος: 75 cl
Χρώμα: Λευκό
Σαουμούρ BRUT ή 1/2 sec AOP Μέθοδος Παραδοσιακή
VINIFICATION: Ο Σαουμούρ Brut μας παρασκευάζεται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο. Αυτό το κρασί επωφελείται στη συνέχεια από μια σημαντική ωρίμανση πάνω σε οινολάσπες για 24 μήνες στις υπόγειες κάβες μας: αυτή η ποιοτική επιλογή μας επιτρέπει να αποκτήσουμε μεγάλη λεπτότητα φυσαλίδων και αρωματική κομψότητα. Αυτός ο πρωτότυπος συνδυασμός μεταξύ Chenin Blanc, Cabernet Franc και Chardonnay προσφέρει μια φυσαλίδα χαρακτήρα με εξαιρετική φρεσκάδα.
DEGUSTATION
Robe: Απαλό κίτρινο με πράσινες ανταύγειες, λεπτές φυσαλίδες
Nez: Η λεπτή αφριστική αίσθηση φέρνει αέριες αρωματικές νότες που αφήνουν μια εντύπωση φρεσκάδας: πράσινο μήλο
VIOGNIER
Σκληρός γρανίτης του οροπεδίου, νότια και νοτιοανατολική έκθεση
Αμπέλια 15 έως 20 ετών.
Αποδόσεις :
50 hl/ha
Χειρονακτική συγκομιδή.
Η συγκομιδή απομακρύνεται από τα σταφύλια για μια εκχύλιση 18 ωρών.
Οινοποίηση σε δεξαμενές με έλεγχο θερμοκρασίας
Γευσιγνωσία :
Λεπτό και πολύ ανθώδες άρωμα, στόμα με όμορφη πολυπλοκότητα και αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου. Ωραία στρογγυλότητα.